Yritys

Mikrouunista kasvoi eineskeittiö

Einestehtaan historia juontaa Leevi Jokisen Verkatehtaankadulla pitämään elintarvikeliikkeeseen. Kaupassa otettiin aikoinaan 1960-luvulla edistyksellinen askel ja ostettiin mikroaaltouuni, jossa ryhdyttiin lämmittämään lihapiirakoita ruokatuntiaan viettäville verkatehdaslaisille.

Kysyntä kasvoi niin kovaksi, että kauppiaspari päätti perustaa pienen eineskeittiön myymälän läheisyyteen. Koska kysyntä lisääntyi myös grillikauppiaiden taholta oli pakko perustaa erillinen yritys kaupasta. Turun Eines Oy perustettiin v. 1975 Askaistentielle omakotitalon alakertaan. Vuonna 1980 muutettiin Runosmäen teollisuusalueelle 600 neliön tiloihin. Vuonna 1990 tilat jäivät kuitenkin pieniksi ja tehtiin laajennus ja vuonna 2006 uusi laajennus, jonka jälkeen neliöitä on yli 1000.

Sukupolvenvaihdos tehtiin 1992 ja 2009. Omistajina toimii Antti Väntsi, Eeva Väntsi ja Valtteri Väntsi. Henkilökuntaa on 14.

Pääosa einestehtaan tuotannosta menee keskusliikkeiden kauppojen valikoimaan. Suuri osa tuotteista myydään myös tukkuliikkeissä koko Suomen alueella.